WinterbandenWiki-logo

Winterbandentest 2012

Geschreven door admin op . Geplaatst in Nieuws, Winterbanden test

Met de Winterbandentest 2012 zijn de winterbanden in de drie populairste maten getest. Dit jaar joeg het testteam er tijdens deze test maar liefst 1100 banden doorheen. Om deze test zo objectief mogelijk te laten verlopen werden alle winterbanden bij verschillende banden handelaren ingekocht. Hieronder een korte beschrijving van de winterbandentest 2012 resultaten.

Winterbandentest 2012 resultaten 165/70 R14 T
Van de 15 geteste 165/70 R 14T winterbanden bereiken er maar drie het oordeel ‘goed’, negen scoren een ‘redelijk goed’ en één band haalt een ‘matig’. Twee winterbanden zakken door de ondergrens heen, die raden we niet aan.

Verschillen tussen winterbanden 165/70 R14 T
De 3 ‘goede’ banden laten prima afgestemde prestaties zien op alle testonderdelen, al liggen de accenten per band net iets anders.

Zo overtuigt de Michelin Alpin A4 met de beste rapportcijfers op droog wegdek en voor slijtvastheid. De Continental ContiWinterContact TS800 heeft de topscore op sneeuw neergezet. De Pirelli Winter 190 Snowcontrol Serie 3 was op geen enkel testonderdeel de beste, maar heeft ook nergens tekortkomingen.

Bekijk hier de resultaten in PDF

Winterbanden test 3: Duurzaamheid, slijtagevastheid & brandstofverbruik

Geschreven door admin op . Geplaatst in Waar let je op, Winterbanden test

Drie belangrijke onderdelen waarop winterbanden door de ANWB worden getest zijn duurzaamheid, slijtagevastheid en de rolweerstand van winterbanden. In dit artikel een uitleg over hoe deze zaken worden getest.

Rolweerstand

Het brandstofverbruik wordt onder andere bepaald (voor ongeveer 35%) door de rolweerstand van een autoband. De rolweestand is de impact van krachten als de zwaartekracht, de luchtweerstand en mechanische wrijvingen op de banden en dus op de verplaatsing van je auto.

De rolweerstand wordt getest door het brandstofverbruik te meten bij een constante snelheid van 100 km/uur, over een traject van 2 km. Hoewel de rolweerstand dus niet de enige factor is voor een hoger brandstofverbruik, is dit wel dé graadmeter voor de energiezuinigheid van (winter)banden.

Winterbanden test 2: Geluidsniveau

Geschreven door admin op . Geplaatst in Waar let je op, Winterbanden test

Een van de onderdelen waarop winterbanden via de ANWB worden getest is op het geluidsniveau dat ze produceren. Op het vanaf 1 november verplichte autobandenlabel zal op iedere band het geluidsniveau moeten worden weergegeven. Maar hoe gaat dat testen eigenlijk?

Geluid binnen de auto

Er wordt op diverse soorten speciaal voor de tests gemaakte autobanen (banen van asfalt en beton) getest op hoe hoorbaar het bandengeluid is wanneer je in de auto zit (uiteraard met de ramen dicht). Dit wordt getest met verschillende snelheden variërend van 30 tot 80 km/uur. Omdat dit een subjectieve test is wordt dit door meerdere personen gedaan.
Geluid buiten de auto

De geluidsproductie buiten de auto wordt gemeten volgens bepaalde ISO normen (geluidsnormen)op asfalt gemeten. Hierbij wordt gemeten wat het ‘voorbijrol geluid’ is bij een snelheid van 80 km/uur. Deze test wordt in beide rijrichtingen uitgevoerd.

Winterbanden test 1: Verschillende soorten wegdek

Geschreven door admin op . Geplaatst in Waar let je op, Winterbanden test

Soorten winterbanden worden voordat ze in de winkel komen getest op hun kwaliteit. Een groot onderdeel van deze tests zijn de prestaties op verschillende soorten wegdek. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen een doorg wegdek, een nat wegdek, een met sneeuw bedekt wegdek en een met ijs bedekt wegdek.

Voor de ANWB tests worden alle banden voor de test zo’n 500 km ingereden op droog wegdek. Vervolgens worden ze getest op verschillende onderdelen per wegdek-soort. De beoordelingen zijn deels subjectief (hoe ervaart de testrijder het), deels objectief (snelheidsmetingen).

Testen op droog wegdek

Op droog wegdek worden winterbanden getest op het gedrag in de bochten (40%), op de wegligging en gedrag bij rijbaanwisseling (40%) en op het sturen het gedrag en het remmen bij hoge snelheden (20%).

Winterbanden in Europa

Geschreven door admin op . Geplaatst in Waar let je op, Winterbanden test

In Nederland is het gebruik van winterbanden nog niet verplicht. In diverse Europese landen echter wel. Vooral in landen waar gewintersport wordt is de kans groot dat je verplicht bent om ’s winters de winterbanden onder je auto te hebben. En eerlijk gezegd: daar moet je ook niet zonder willen…  Maar hoe zit het nu precies in de Europese landen?

Nederland & België

In Nederland zijn winterbanden dus niet verplicht. De reden hiervoor is dat volgens het ministerie van Milieu en Infrastructuur de winters niet streng genoeg zijn. In België zijn winterbanden ook nog niet verplicht. Sterker nog:  In België is het verboden om tussen 1 april tot en met 30 oktober met winterbanden te rijden met een lagere snelheidsindex dan de maximum snelheid van het voertuig!

Duitsland en Oostenrijk

Duitsland heeft het gebruik van winterbanden wel verplicht gesteld sinds 2010. Rij je in Duitsland tijdens winterse omstandigheden en heb je geen winterbanden onder je auto? Dan kan je dat € 40 kosten. Ook met all season banden! Voor Oostenrijk geldt dat je bij winterse omstandigheden winterbanden met minimaal 4 millimeter profiel moet hebben.

Wegenwacht Nederland vanaf 5 euro 728x90